چگونه بهترین روش دم آوری قهوه را انتخاب کنیم

این روزها با توجه به تعدد روش‌های دم آوری قهوه، انتخاب روش مناسب می‌تواند کمی چالش برانگیز باشد، اما در نهایت با انتخاب بهترین گزینه، می‌توانید یک فنجان قهوه با توجه به ذائقه و سلیقه خود آماده کنید.فراموش نکنید که در تمام این روش‌ها به قهوه‌ای با کیفیت بالا و طعمی عالی نیاز دارید. میتوانید خرید قهوه از فروشگاه اینترنتی قهوه تلنت به آدرس www.talentcoffee.ir را امتحان کنید. هدف این برند ساده‌تر کردن مسیر خرید قهوه مطلوب و تازه رست  برای شماست. در این مقاله به بررسی روش‌های مختلف دم آوری قهوه می‌پردازیم تا بتوانید با شناخت ویژگی‌های هر روش و سطح مهارت مورد نیاز برای هر کدام از آنها، روش مناسب خود را پیدا کنید 

اصول اولیه دم آوری قهوه

پیش از بررسی روش‌های خاص دم آوری قهوه، لازم است با اصول اولیه‌ای دم آوری قهوه آشنا شوید که تمام این اصول، پایه و اساس دم آوری قهوه هستند.

روش عصاره گیری

طعم قهوه‌ای که بعد از عصاره گیری با آن مواجه می‌شوید، تحت تأثیر عواملی مانند خرید قهوه مناسب، دمای آب، مدت زمان دم آوری و درجه‌ی آسیاب قهوه قرار می‌گیرد.

زمان دم آوری

هرچه دانه‌های قهوه مدت طولانی‌تری با آب در تماس باشند، طعم قوی‌تر و پیچیده‌تری خواهد شد.

کنترل دم آوری

برخی روش‌ها امکان کنترل دقیق عواملی مانند دمای آب را فراهم می‌کنند و به شما این اجازه را می‌دهند که فرآیند دم آوری قهوه را مطابق با سلیقه خود پیش ببرید.
دانه قهوه

روش‌های محبوب دم آوری قهوه

در ادامه به چند روش محبوب برای دم آوری قهوه‌های ترکیبی و تک‌خاستگاه و ویژگی‌های متمایز آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

1. قهوه‌ساز چکه‌ای (Drip Coffee Maker)

قهوه‌سازهای چکه‌ای نوع تکامل‌یافته‌ی روش دم آوری قهوه به روش فیلتری هستند. در سال ۱۹۰۸، خانمی آلمانی به نام «ملیتا بنتز» اولین فیلتر قهوه کاغذی را اختراع کرد. این اختراع مسیر را برای ساخت دستگاه‌های قهوه‌ساز چکه‌ای هموار کرد. بعدها، در سال ۱۹۵۰، دستگاه‌های قهوه‌ساز برقی به بازار عرضه و خیلی سریع به دستگاه‌هایی محبوب در خانه‌ها تبدیل شدند. این دستگاه‌ها اصولی ساده دارند و کار با آنها آسان و سریع است. اساس کار قهوه‌ساز چکه‌ای، عبور آب داغ از میان دانه‌های قهوه آسیاب‌شده است. این فرآیند در چند مرحله ساده انجام می‌شود: گرم کردن آب، چکه کردن آب روی قهوه، دم آوری و آماده شدن قهوه در قوری دستگاه.

  • ویژگی‌ها: دم آوری خودکار قهوه با ریختن آب روی دانه‌های آسیاب‌شده قهوه در یک فیلتر.
  • مناسب برای: کسانی که به دنبال راحتی در تهیه قهوه هستند و دوست دارند هر روز یک فنجان قهوه با طعم یکنواخت باشند. این روش مناسب دفتر کار و همچنین خانه‌هایی است که میزان تهیه قهوه در آنها زیاد است.

2. فرنچ پرس (French Press)

فرنچ پرس (French Press) یکی از روش‌های دم آوری قهوه است که در عین سادگی، طعم و عطری خالص از قهوه ارائه می‌دهد. فرنچ پرس اولین بار در سال ۱۹۲۹ توسط یک مخترع ایتالیایی طراحی شد که در آن، دانه‌های قهوه با آب داغ ترکیب و به کمک یک صافی فلزی از مایع جدا می‌شدند. این روش به‌خاطر قابلیت حفظ روغن‌های طبیعی قهوه و تولید قهوه‌ای با بادی قوی، طرفداران زیادی پیدا کرد. برخلاف دستگاه‌های پیچیده، فرنچ پرس نیازی به برق یا قطعات مکانیکی ندارد و تنها چیزی که برای دم آوری قهوه به این روش لازم دارید آب، قهوه و کمی صبر است.   

  • ویژگی‌ها: استفاده از یک اهرم برای فشردن قهوه آسیاب‌شده در آب داغ، که نتیجه آن یک نوشیدنی غلیظ با لایه‌ای از روغن و ذرات معلق است.
  • مناسب برای: افرادی که قهوه‌ای قوی می‌خواهند و از فرآیند دم آوری لذت می‌برند. این روش برای مصارف خانگی و تهیه چندین فنجان قهوه مناسب است.

3. پور اور (مانند Hario V60)

پور اور تنها یک روش دم آوری نیست و یک نگرش و هنر است. در روش دم آوری پور اور، مانند دیگر روش‌ها سرعت حرف اول را نمی‌زند و توجه به جزییات مانند خرید قهوه تخصصی یا دمی است که بسیار اهمیت پیدا می‌کند. در هر گام از این فرآیند، از وزن کردن دقیق دانه‌ها تا تنظیم زمان ریزش آب، ما با مراحلی از دم آوری قهوه روبه‌رو هستیم که تمرکز و دقت در آنها بسیار مهم است. در این روش دم آوری، کیفیت اهمیت بیشتری در برابر کمیت دارد. برای دم آوری قهوه به روش پور اور به ابزارهایی مانند دم‌افزار (مانند V60)، کتری گردن غازی، فیلتر کاغذی، ترازو و تایمر نیاز دارید.

  • ویژگی‌ها: ریختن آب داغ روی قهوه آسیاب‌شده در یک فیلتر، که امکان کنترل دقیق بر عواملی مانند جریان آب و دما را می‌دهد.
  • مناسب برای: علاقه‌مندان به قهوه که به طعم قهوه اهمیت می‌دهند و از فرآیند دم آوری قهوه لذت می‌برند. این روش برای تهیه یک فنجان قهوه و آزمایش با دانه‌های خاص ایده‌آل است.

    نکاتی برای قهوه تک کاپ v60

4. ایروپرس (AeroPress)

ایروپرس (AeroPress) یکی از محبوب‌ترین ابزارهای دم آوری قهوه در جهان است که کار با آن ساده است، انعطاف‌پذیری دارد و کیفیت قهوه خروجی آن بسیار بالا است. این ابزار که در سال ۲۰۰۵ توسط آلن آدلر اختراع شد، طراحی مدرن و عملکرد ساده دارد. برای تهیه قهوه با ایروپرس به ایروپرس، فیلتر کاغذی یا فلزی، آسیاب قهوه، آب جوش و ترازو نیاز دارید.

  • ویژگی‌ها: استفاده از فشار هوا برای عصاره گیری سریع، که نتیجه آن قهوه‌ای صاف و یکدست با قابلیت شخصی‌سازی و امتحان کردن روش‌ها و نسبت‌های مختلف در دم آوری قهوه است.
  • مناسب برای: مسافران و ماجراجویانی که به یک دستگاه دم آوری کوچک و قابل حمل با تنوع در سبک‌های دم آوری علاقه دارند.
    قهوه در حال رست

5. دستگاه اسپرسو (Espresso Machine)

دم آوری قهوه با دستگاه اسپرسو شامل چند مرحله ساده اما دقیق می‌شود. این مراحل عبارت‌اند از انتخاب دانه قهوه مناسب، آسیاب کردن دانه‌های قهوه، فشرده کردن قهوه در پرتافیلتر و تنظیم دستگاه برای عصاره‌گیری. اگر بتوانید دما، فشار و زمان مناسب برای دم آوری قهوه با دستگاه اسپرسو را پیدا کنید، می‌توانید یک اسپرسوی خوش‌طعم و باکیفیت تهیه کنید. با اینکه کار با دستگاه اسپرسو آسان به‌نظر می‌رسد، اما نیاز به دقت و مهارت دارد تا بتوان قهوه‌ای تهیه کرد که هم از نظر مزه و هم از نظر عطر و بادی بهترین باشد.

  • ویژگی‌ها: استفاده از فشار برای عبور آب داغ از قهوه آسیاب‌شده، که نتیجه آن یک شات قهوه غلیظ با لایه‌ای از کرما روی آن است.
  • مناسب برای: دوستداران اسپرسو که از طعم‌های قوی و پیچیده لذت می‌برند. دستگاه‌های اسپرسو از مدل‌های ساده دستی تا مدل‌های پیشرفته خودکار، متناسب با افراد با سطح مهارت مختلف هستند.

6. کلدبرو (Cold Brew)

برخلاف روش‌های دم آوری قهوه داغ، کلدبرو روشی است که در آن خلاقیت و سادگی حرف اول را می‌زند. در این روش خبری از فشار بخار آب و دمای بالا نیست و آنچه کلدبرو را متمایز می‌کند، طعم ملایم و اسیدیته پایین آن است. قهوه‌ی تهیه شده به این روش به لطف دم آوری سرد، کمتر تلخی دارد و شیرینی طبیعی قهوه را برجسته می‌کند. همین ویژگی باعث شده بسیاری از کسانی که معده حساسی دارند، کلدبرو را به قهوه داغ ترجیح دهند.

  • ویژگی‌ها: قهوه با استفاده از آب سرد و در مدت‌زمان طولانی (۱۲ تا ۲۴ ساعت) دم آوری می‌شود و نتیجه آن قهوه‌ای ملایم با اسیدیته پایین است.
  • مناسب برای: افرادی که قهوه‌ای خنک و با اسیدیته کمتر می‌پسندند و به طعم طبیعی و شیرین علاقه دارند.
    کمکس

نکاتی برای انتخاب روش دم آوری قهوه

هر روش دم آوری، ویژگی‌های خاصی از دانه‌های قهوه را آشکار می‌کند و می‌تواند طعمی متفاوت ارائه دهد. با انتخاب درست روش دم آوری، می‌توان از یک فنجان قهوه باکیفیت لذت برد. در ادامه به بررسی نکاتی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کنند روش مناسب دم‌آوری قهوه را انتخاب کنید.

  • طعم: آیا به دنبال قهوه‌ای با طعم قوی و پیچیده هستید یا دوست دارید، قهوه طعم ملایم‌تر داشته باشد؟
  • راحتی: آیا ترجیح می‌دهید روندی سریع و خودکار برای دم آوری قهوه داشته باشید یا از دم آوری دستی قهوه لذت می‌برید؟
  • مقدار: آیا نیاز به دم آوری چندین فنجان قهوه در روز یا فقط یک فنجان قهوه دارید؟
  • هزینه: به هزینه تجهیزات، فیلترها و دانه‌های خاص قهوه توجه کنید.
  • مهارت: برخی روش‌ها نیازمند تمرین و مهارت بیشتری هستند، در حالی که برخی ساده و کاربرپسندند.
  • فضا: فضای موجود در آشپزخانه یا محل دم آوری قهوه را در نظر بگیرید.
    ست هریو یا هاریو

یافتن روش دم آوری ایده‌آل

کلید یافتن روش دم آوری مناسب، آزمایش است. با روشی که به نیازهای اولیه شما نزدیک‌تر است شروع کنید، این روش می‌تواند چکه‌ای یا حتی پور اور باشد که نیاز به دقت بالا و کنترل بیشتری دارد. با آشنایی بیشتر با روش‌ها و شناخت سلیقه طعمی خود، می‌توانید روش‌های دم آوری دیگر را نیز تجربه کنید. روش‌های مختلف را متناسب با سلیقه خود انتخاب کنید و از هر فنجان قهوه‌ی دم آوری شده لذت ببرید!

 که محصولاتی متمایز و با حفظ کیفیت همیشگی به شما علاقه‌مندان قهوه ارائه می‌دهد. به عنوان مثال و در میان محصولات متنوع قهوه تلنت، برای افرادی مناسب است که به دنبال تجربه‌ای متفاوت و خاص از قهوه تخصصی هستند و روش دلخواه آنها برای دم آوری قهوه، روش پور اور یا استفاده از دم‌افزاری مانند V60 است.

دسته بندی شده در:

برچسب ها: