در مقابل، نیمهعمر کربن-۱۴، ۵۷۳۰ سال است، به این معنی که این باتری این مدت طول میکشد تا به ۵۰ درصد توان خود برسد. این تقریباً برابر با قدمت قدیمیترین تمدن جهان است. به عنوان یک نکته مقایسهای دیگر، یک فضاپیما که توسط یک باتری الماس کربن-۱۴ تغذیه میشود، بسیار قبل از اینکه قدرتش به طور قابل توجهی کاهش یابد، به آلفا قنطورس – نزدیکترین همسایه ستارهای ما، که حدود ۴.۴ سال نوری از زمین فاصله دارد – خواهد رسید.
دانشمندان گفتند که این باتری میتواند در کاربردهای مختلفی از جمله الکترونیک، دستگاههای پزشکی و سفرهای فضایی مورد استفاده قرار گیرد. موارد استفاده خاص شامل دستگاههای اشعه ایکس و دستگاههای پزشکی است که نیاز به عملکرد طولانی مدت دارند اما به توان کم نیاز دارند، مانند ضربانسازها، و ماشینهایی که در محیطهای دشوار و خطرناک مانند ماشینآلات نفت و گاز در بستر دریا کار میکنند. این باتری همچنین میتواند به اندازهای کوچک ساخته شود که بتواند برچسبهای فرکانس رادیویی را برای شناسایی و ردیابی دستگاهها و محمولهها در زمین یا فضا تغذیه کند.
این باتری که توسط تیمی از دانشگاه بریستول و سازمان انرژی اتمی بریتانیا (UKAEA) در یک دستگاه رسوب پلاسما در نزدیکی آبینگدون، آکسفوردشایر، در بریتانیا ساخته شده است، هیچ قطعه متحرکی ندارد و بنابراین نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد و همچنین هیچ انتشار کربنی ندارد.