دانشمندان در مطالعه‌ای جدید، ستاره شناسان را به چالش کشیدند
دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا مشخص کنند آیا پیش‌بینی‌های ستاره شناسی بهتر از حدس تصادفی است یا خیر.ستاره شناسی که به پیش‌بینی آینده از طریق مطالعه موقعیت اجرام آسمانی مربوط می‌شود، سال‌هاست موضوعی بحث‌برانگیز بوده و اکنون توسط اکثر دانشمندان به عنوان یک شبه‌علم کاملاً رد می‌شود.

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید، ستاره شناسان را به چالش کشیدند
با این حال، هنوز تعداد زیادی از مردم هستند که به ستاره شناسی مشغول هستند و تعداد بیشتری هم معتقدند که فال روزانه آن‌ها واقعاً به آنچه ممکن است در آینده رخ دهد اشاره می‌کند.
تعجبی ندارد که ستاره شناسی همچنین موضوع مطالعات علمی متعددی بوده است که برای تعیین اینکه آیا پیش‌بینی‌های ستاره شناسی واقعاً دارای ارزش هستند یا اینکه بهتر از حدس تصادفی نیستند، طراحی شده‌اند.
یکی از جدیدترین این مطالعات شامل واگذاری وظیفه به ۱۵۲ ستاره شناس برای اختصاص صحیح علائم ستاره به گروه‌هایی از ۱۲ نفر بود که آن‌ها نمی‌شناسند.
محققان دریافتند که هر چه ستاره شناس باتجربه‌تر بود، اعتماد به نفس بیشتری در پیش‌بینی‌های خود داشت، اما به نظر نمی‌رسید که این امر به دقت منجر شود.
نتایج نشان داد که حتی در بین ستاره شناسان «جهانی»، نرخ موفقیت متوسط در اختصاص صحیح علائم ستاره به ۱۲ نفر تقریباً ۲.۲ از ۱۲ بود.
به عبارت دیگر، این تقریباً معادل انتخاب تصادفی علائم ستاره از یک کلاه است.
محققان نوشتند: «اگر ستاره شناسان به عنوان یک گروه می‌توانستند به طور معنی‌داری بهتر از شانس عمل کنند، طراحی این مطالعه از این نتیجه حمایت می‌کرد که ستاره شناسی کار می‌کند.»
اما همانطور که مشخص شد، ستاره شناسان در مطالعه‌ای به شکلی عمل کردند که از نظر آماری با حدس تصادفی قابل تشخیص نیست.
علاوه بر این، اکثر ستاره شناسان نیز در مورد پاسخ‌های صحیح با هم اختلاف نظر داشتند.
محققان نوشتند: «این نشان می‌دهد که بین ستاره شناسان در تفسیر نمودارهای یکسان، حتی در بین کسانی که سطح بالایی از تجربه دارند، اجماع کمی وجود دارد.»

دسته بندی شده در:

برچسب ها: